Rots & Water

Rots & water weerbaarheidstraining voor kinderen richt specifiek zich op de ontwikkeling van sociale competenties, het voorkomen en aanpakken van pesten, opbouwen van zelfvertrouwen en weerbaarheid. In deze training leer je samenwerken, samen spelen en daardoor samenleven. Door je onafhankelijk op te stellen (Rots) en eigen keuzes te maken, leer je ook hoe je met anderen kunt samen werken, spelen en leven (Water). Er is geen goed of fout. Afhankelijk van de situatie leer je om voor een Rots- of Waterhouding te kiezen. Je ademhaling is hierbij heel belangrijk. Dat leer ik je dus ook!

Veiligheid, assertiviteit, communicatie

De thema’s die aan bod komen zijn; veiligheid, assertiviteit en communicatie. Het vinden van een eigen weg die jou helpt in de verbinding met anderen en richting jou geeft.

De genoemde thema’s worden door 4 rode draden met elkaar verbonden:

  1. Het leren gronden (stevig en ontspannen staan), centreren (adem in de buik) en concentreren (het richten van de aandacht/focus).
  2. De ontwikkeling van de psycho-fysieke driehoek: lichaamsbewustzijn-emotioneel bewustzijn-zelfbewustzijn. Emoties drukken zich in het lichaam uit in de vorm van spierspanningen. Meer bewustzijn van het lichaam kan daarom leiden tot meer inzicht en ervaring van de eigen reactiepatronen, hetgeen een kans biedt tot verdieping van het emotioneel- en zelfbewustzijn en het vermogen tot zelfbeheersing aanzienlijk vergroot.
  3. De ontwikkeling van fysieke communicatievormen als basis voor de ontwikkeling van verbale vormen van communicatie.
  4. Het Rots & Water-concept. De harde, onwrikbare rots houding versus de beweeglijke, verbindende waterhouding

Effectieve methodiek

Rots en Water is een wetenschappelijk bewezen effectieve methodiek. Op www.rotsenwater.nl vind je meer informatie over de methodiek.

In de loop der jaren heb ik ontdekt dat individuele trainingen minstens zo effectief zijn als in een groep. In een veel kortere tijd, kan veel meer bereikt worden omdat ik een heel uur volledige aandacht aan het individu kan geven.
Ik ben daarom gestopt met het geven van weerbaarheidstrainingen in een groep. Alleen op verzoek van een school of bedrijf geef ik nog groepslessen/workshops.

Echte, oprechte aandacht is immers zo belangrijk!

Meer weten?

Aarzel niet en neem contact op via telefoon of gebruik het formulier op de website, dan vertel ik je graag meer.

Informatie over Rots en Water